Bez snídaně bych asi umřela, MUSÍM snídat a nechápu ty, kteří jsou bez ní schopni fungovat 🙂 Poslední dobou jsem si oblíbila snídaně na sladko – různé kaše a vločky s chia, s oříšky, nejrůznějším ovocem, s jogurtem a medem nebo upeču nějaký fit koláč/buchtu a tu pak jsem schopna jíst klidně celý týden.
Pokud jste na tom stejně, tak zkuste tento rychlý recept na banánovo – datlovou buchtu,
kterou si občas upeču k snídani. Je plná zdravých věcí, bez tuku a cukru… prostě to můžete!
1 hrnek vloček
2-3 lžíce chia semínek
2 hrsti daltí (nakrájených)
4 lžíce nízkotučný bílý jogurt
2 lžíce protein.prášku (nemusí být)
1 vejce
1 banán (nakrájený na malé kousky nebo můžete rozmačkat)
dle chuti dosladíme medem nebo stévií
Vločky s chia semínky si namočíme na chvíli do vody, pak přidáme všechny ostatní ingredience a důkladně promícháme. Pečeme na plechu cca 15 – 20 min. dozlatova.
Buchta je „mokrého“ typu (ty mám nejradši) a vydrží v lednici v uzavřené plastové krabičce pár dní. Když jí upeču, tak se vlastně nemusím skoro po celý týden ráno starat, co snídat 🙂 A už večer se na ní těším!
Snídáte ráno? A co nejraději?