DIY, svícen, zavařovací, sklenice, výroba, jak vyrobit, rustikální, nápad

Svícen ze zavařovaček

Svícen ze zavařovacích sklenic je hezkou a zároveň levnou dekorací třeba na zahradní párty, svatbu nebo balkon/terasu – světlo svíček vytváří zajímavé obrazce a vykouzlí krásnou atmosféru. Další plus je, že jsou  úplně jednoduché na výrobu. Vyzkoušejte to, pár zavařovaček najde ve spíži určitě každý.
 
 
Budeme potřebovat:
 
  • barvu se spreji
  • gumičky, provázek případně papírovou lepící pásku
  • očištěné zavařovací sklenice
  • noviny nebo igelit na zakrytí
  • lýkový nebo jiný provázek na dekoraci sklenic
 
Zavařovačky nejdříve zbavíme nálepek a dobře umyjeme vodou s Jarem, aby se povrch dokonale odmastil. Poté je libovolně omotáme gumičkami, krepovou, lepící páskou nebo provázkem – pokaždé dostaneme trochu jiný efekt (s gumičkami jsou okraje ostřejší, pokud použijete např. sisalový provázek, tak jsou okraje zase nerovné). Mě se nejlépe pracovalo s gumičkami a také se mi výsledek s nimi líbí nejvíce.
 
Zakryjeme si pracovní plochu, kde budeme sklenice stříkat barvou. Doporučuji to dělat na dobře větraném místě, přece jenom, barva nevoní po fialkách. 🙂 Já použila bílou, protože jsem tyto svícny vyráběla na naši svatbu.
 
svícen, zavažovací, sklenice, zavařovačka, bílá, jak vyrobit, DIY
 

Má rada je, stříkat barvu z větší vzdálenosti a radši více, ale slabších vrstev barvy, než jednu silnější. Po zaschnutí barvy (na obalu se většinou píše 12-24 hodin, ale je to o dost dříve) sundáme gumičky/ provázek a svícny jsou hotové. Já jsem je ještě nahoře ozdobila mašlí z lýka.

Postupně vám tady na blogu představím i další dekoraci, kterou jsem na naši svatbu vyráběla. Moc mě to bavilo!

Napsat komentář