Pizza srdíčka – chuťovka nejen k vínu

Jednoduchá chuťovka k vínu nebo i jen tak… recept s garancí toho, 
že zanedlouho už nic nezbude!

listove, testo, srdicka, pizza, chutovka, k vinu, slane, peceni

Ani letos jsme si nenechali ujít náš, už tradiční košt vín – teda oficiálně Výstava vín v Zaječí. Bavili jsme se o tom a jezdíme tam už 9 rokem, takže je to pro nás a naše známé opravdu už tradice – vždycky sobotu před Velikonočním pondělí to vypukne a každým rokem se nemůžeme už dočkat.

Probíhá to vždycky stejně – nepřeberné množství vzorků vín (některé roky lepší, některé horší), stoly si obložíme dobrotami k vínu a degustujeme, jíme a bavíme se (nemusím asi říkat, že konec akce bývá taky velice tradiční… 🙂
Tentokrát jsme pekli místo šneků nebo závinu z listového těsta takovou menší inovaci – pizza srdíčka.

Budeme potřebovat:
1 listové těsto
1 vajíčko
sezam, sladká paprika, provensálské koření, hrubozrnná sůl, kečup, strouhaný sýr

Těsto rozválíme, potřeme vajíčkem a posypeme sezamem, paprikou, kořením a solí. Nebo uděláme pizza srdíčka – těsto potřeme kečupem, posypeme sýrem, provensálským kořením a hrubozrnnou solí. Z těsta vykrajujeme srdíčka a krátce pečeme… hlavně pořád hlídáme, ať se nespálí – jde to velmi snadno. 🙂

listove, testo, srdicka, pizza, chutovka, k vinu, slane, peceni
PS: množství na poslední fotce je ze 2 listových těst a pečení nám trvalo snad víc než 2 hodiny (v plánu bylo ještě třetí, ale to jsme nakonec vzdali)… ale napekli jste toho i tak  hromadu! 🙂

Srdečně přejeme, ať vám taky tak chutnají!




Další články, které by vás mohly zajímat:
Hovězí špízy s kari omáčkou a bulgurem
Bramborový guláš se sójovými kousky
Celerovo-mrkvový krém

Napsat komentář