Hovězí špízy s kari omáčkou a bulgurem

V počítači jsem narazila na fotky jídel, které jsem vařila a fotila už před nějakým tím časem… některé se mi povedla více, některé méně. S některými, povedenými recepty se s vámi podělím. 🙂
Dneska to budou špízy z hovězího mletého, s kari omáčkou a bulgurem.
mleté hovězí, špíz, kari,omáčka, bulgur, recept

Na cca 4 porce:


Špízy 

500 g mletého hovězího masa
1 vejce
2 cibule
trocha hladké mouky
1 větší cuketa
římský kmín (nebo obyčejný), sůl, pepř

Z mletého a všech ingrediencí (kromě cukety) vytvoříme hmotu, podle chuti osolíme a okořeníme a tvarujeme malé kuličky. Ty napíchneme na špejli střídavě s kousky cukety (nebo kdo co má rád – cibule, paprika…) a pomalu smažíme na oleji.

Kari omáčka
2-3 cibule
2-3 lžičky kari, sůl
200 ml smetana na vaření

Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme na troše oleje, přidáme kari, zalijeme smetanou a  necháme krátce povařit,  (můžeme zahustit trochou hladké mouky). Na závěr osolíme podle chuti.
Cibuli většinou ještě trochu rozmixuju, ať je omáčka jemnější.

Podáváme s bulgurem nebo rýží.

Bulgur většina určitě zná, zkoušela nebo ho má v jídelníčku pravidelně. Pro ty, kdo o této příloze ještě neslyšeli, si o ní přečtěte třeba tady. A vyzkoušejte – já ho mám radši než rýži a dělám ho často.

Dobrou chuť! 🙂

Články, které by vás mohly zajímat:

Napsat komentář