500 g mletého hovězího masa
1 vejce
2 cibule
trocha hladké mouky
1 větší cuketa
římský kmín (nebo obyčejný), sůl, pepř
Z mletého a všech ingrediencí (kromě cukety) vytvoříme hmotu, podle chuti osolíme a okořeníme a tvarujeme malé kuličky. Ty napíchneme na špejli střídavě s kousky cukety (nebo kdo co má rád – cibule, paprika…) a pomalu smažíme na oleji.
Kari omáčka
2-3 cibule
2-3 lžičky kari, sůl
200 ml smetana na vaření
Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme na troše oleje, přidáme kari, zalijeme smetanou a necháme krátce povařit, (můžeme zahustit trochou hladké mouky). Na závěr osolíme podle chuti.
Cibuli většinou ještě trochu rozmixuju, ať je omáčka jemnější.
Podáváme s bulgurem nebo rýží.
Bulgur většina určitě zná, zkoušela nebo ho má v jídelníčku pravidelně. Pro ty, kdo o této příloze ještě neslyšeli, si o ní přečtěte třeba tady. A vyzkoušejte – já ho mám radši než rýži a dělám ho často.