Let it shine

Líbí se mi originální osvětlení, tak proč si je kupovat a za zlomek ceny radši nevyrobit ? 🙂
Pátrala jsem na netu a našla pár návodů, které se mi líbily a tak jsem neváhala a zkusila lustry vyrobit. Není to nic hrozného, stačí k tomu pár věcí, volné odpoledne, trocha šikovnosti a trpělivosti a nová osvětlení jsou na světě (teda v našem bytě).

Tuto lampu jsem viděla na Pinterest (a nejen tam) a moc se mi líbila – je jednoduchá a efektní. Potřebujeme papírové, kulaté stínidlo z Ikea, roli střihového papíru, nůžky, lepidlo (použila jsem lepidlo na tapety,zkoušela jsem i jiné, ale lepení trvalo věky).
Nastříhané pruhy papíru začínáme lepit od spodní části koule a postupujeme v kruzích až nahoru.

„Never stop exploring“ osvětlení je na výrobu úplně jednoduché – je to papírové stínidlo z Ikea polepené polo-transparentním, potištěným papírem, který byl původně jako výplň v krabici od nějakých bot myslím. Na jeho výrobu bylo teda potřeba jen nůžky a průhledná páska.
Toto je na výrobu trochu náročnější – koule je vyrobena z lýkového provazu, který jsem namočila do tekutého skla a pak provázek omotávala okolo nafukovacího míče (nezapomenout nechat nahoře otvor na protažení žárovky). Po uschnutí stačí míč jen vyfouknout a provázková koule je na světě.
Na ní jsem ještě připevnila kousky naplavených větví k sjednocení designu s obrazy. Tato lampa nám visí na toaletě 🙂
Ještě mi zbývá vymyslet nějaké světlo do obýváku…až někdy konečně bude dodělaný.

Napsat komentář